torsdag den 20. november 2014

Hvad er forskellen på en hybridvikle og en strækvikle? Og hvad med i forhold til en fastvikle

Hvad er en hybridvikle egentligt?
Det er et langt ( 4-5m) stykke stof som ikke er ret bredt (65-80cm) og der er ofte en markering af midten. Stoffet er lækker blødt og med stræk som en t-shirt. De er oftest i bomuld.

Hvad kan den?
Den kan bruges af børn fra nyfødt/præmature og op til ca 15-17kg (afhængig af mærke). Når man kommer helt derop omkring er støtten dog mindre end den er til et mindre barn.

Den kan bindes før barnet kommer i, og man binder typisk indvendig eller udvendig kryds (se her hvad der menes:  http://tidsel.dk/baerevejledninger hende med den grønne Boba).
Nogle af dem skal bindes lidt strammere end en strækvikle (eks Boba ) og nogle kan bruges på ryggen (eks Bali Baby)

En hybridvikle er let at binde som en strækvikle.

Hvad er forskellen iforhold til en strækvikle?
En strækvikle er vævet som en tshirt på samme måde som hybridvikler, men lige som der er forskel på tshirts er der også på viklestof.
En vigtig ting er strækket, det må ikke være FOR stort, men vigtigere er faktisk trækket. Trækket er større på en hybridvikle, end på en strækvikle. I en strækvikle er trækket ikke så vigtigt, da barnet ikke er så tungt. I en hybridvikle er det nogle gange større børn og derfor skal de kunne holde mere.

Hvad er forskellen i forhold til en fastvikle?
Fastvikler er en videnskab ;) Med en fastvikle kan du binde på maven eller ryggen som du vil, bære børn fra nyfødt til 20 kg. Den fåes i mange materialer: bambus, silke, hør, uld, bomuld mm.
Når man står med dem i hånden, så er en fastvikle en helt anden slags stof. Mere som en god, smuk, måske lidt kraftig dug. De billigste fastvikler er vævet som lagenlærred. Dem er der ingen stræk i overhovedet.  De dyrere/bedre er jaquardvævet på forskellig vis (som nogle duge er).
Der er ingen stræk på den lange led, men der er på diagonalerne.
Det vil sige at en fastvikle skal bindes mere præcist en både stræk og hybridvikler. Tænk det som at du har en god tshirt. Du kan stadig passe den selvom du tager et par kg på (den slags sker jo) eller taber dig lidt. Anderledes er det med cowboybukserne... Der er kontant afregning hvis man tager på (jep erfaring). Forestil dig så at du skal sy, en tshirt er klart nemmest for en begynder, den passer selv om man ikke rammer målene. Et par stramme bukser i fast stof... Det er ikke en begynder opgave ;)

Du finder Tidsels udvalg af fastvikler her: www.tidsel.dk/vikler både Yaro, ByKay og Ellevill
Stræk- og hybridviklerne er her: www.tidsel.dk/boba Bykay er strækvikler, mens Boba og Wrapsody er hybridvikler

Ingen kommentarer:

Send en kommentar